Orrplasztika

Az arc karakterét meghatározza az orr nagysága és formája, jelentőségét fokozza, hogy öltözködéssel, sminkkel, egyébbel nem korrigálható megjelenése. A nem kívánatos orrforma lehet öröklött, de nagyon gyakran nem is emlékezetes gyermekkori sérülés, fejlődési rendellenesség , esetleg orrcsonttörés torzítja. Nagyon gyakori rendellenesség az orrsövény ferdülés, mely szintén szerepet játszhat az orrforma kialakulásában, általában orrlégzési nehezítettséget, esetleg horkolást is okoz.

Orrplasztika galéria 1

Korrekció, az archoz leginkább illő forma kialakítása orrplasztikával lehetséges, melynek számos változata került kidolgozásra.

Orrplasztika galéria 2

A paciens számára legmegfelelőbb technika a konzultáció alkalmával kerül meghatározásra. Az orrlégzés helyreállítás és az alaki változtatás egy műtéttel, altatásban történik. A hegek általában az orron belül, vagy alig láthatóan helyezkednek el. A műtétet követően egy éjszakát a paciens az intézetben tölt orvosi felügyelet alatt, gipszsín viselése 5-8 nap. Mivel orrtampont nem használok, ezért a tampon eltávolításától nem kell tartani. Várhatóan a szem körüli duzzanat 10-15nap alatt felszívódik, “szalonképes” megjelenés a 3. héttől várható. Fizikai terhelés 6 hétig kerülendő. A végleges forma 6-18 hónap elteltével alakul ki, egyéntől függően.

Orrplasztika

Megbeszéljük, megtevezzük, megcsináljuk. Együtt.

© 2024 Dr Varga Klára plasztikai sebész

Back to top