Kik vagyunk

A weboldalunk címe: http://vargaklara.hu.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Azért kezeljük a személyes adatait, mert a honlapon keresztüli bejelentkezéskor, vagy hozzászóláskor Ön hozzájárult ehhez. Az alábbi táblázatban összefoglaltuk, hogy melyik adatot milyen alapon és célból, valamint meddig kezeljük:

Adat Jogalap Milyen célból Meddig
Név és emailcím Önkéntes hozzájárulás Azonosítás és az Önnel való kommunikáció érdekében A regisztráció időtartama + 15 nap
Név és emailcím A szolgáltató jogos érdeke A többszörös regisztráció kiszűrése A regisztráció időtartama + 15 nap
Név, emailcím, lakcím Törvényi előírás Vásárlás, illetve megrendelés esetében a számlázási adatokat a számviteli törvény értelmében őrizzük meg Számla kiállítása + 8 év
IP-cím A szolgáltató jogos érdeke A többszörös regisztráció szűrése, illetve monitorozás a rendszer biztonsága és fejlesztése érdekében A regisztráció időtartama + 15 nap

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Sütik

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Kapcsolati adatok

Az adatkezelő a honlap kezelője, a Klasoplast Egészségügyi és Szolgáltató Kft. (1137 Budapest, Katona József utca 41. fszt 2., cégjegyzékszám: 01-09-739441, email: informacio@vargaklara.hu, képviselő: Dr. Varga Klára Erika). A honlap a Gestalt Team Kft. (1112 Budapest, Feherló utca 7.) szerverein fut, így az adataidat az Európai Unión belül tároljuk.

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Jog Hogyan élhet vele
Tájékoztatáshoz való joga Ebben a dokumentumban igyekeztünk összefoglalni minden tudnivalót, de amennyiben kérdése van, szívesen válaszolunk. Írjon az informacio@vargaklara.hu címre, és legfeljebb 30 napon belül válaszolunk.
Hozzáféréshez való joga Bármikor kérhet információt az Ön adatainak kezeléséről. adatkezelésünkről. Írjon az informacio@vargaklara.hu címre, és legfeljebb 30 napon belül válaszolunk.
Helyesbítés joga A rendszerbe belépve valamennyi személyes adatot módosíthatja, a különféle adatkezelésekhez a profil szerkesztésénél talál erre lehetőséget.
Törléshez való jog A rendszerbe belépve törölheti az adatait, illetve a profil törlésével valamennyi adatot töröljük.

Milyen törvények vonatkoznak az adatkezelésre?

Panasz esetén…

Ha problémája lenne az adatkezelésünk módjával, panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 1/391-1400
Fax: 1/391-1410
Email: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: www.naih.hu

Egyéb tudnivalók?

Gondoskodunk arról, hogy a szervereink technikailag védettek legyenek, az adatokat kizárólag titkosított kapcsolaton keresztül lehessen elérni.

Fenntartjuk a jogot, hogy ezt a tájékoztatót bármikor megváltoztassuk, de erről minden esetben értesítjük felhasználóinkat – jelezve a tájékoztató elkészültének időpontját, dátumát.

Budapest, 2018. 05. 25.

© 2018 Dr Varga Klára plasztikai sebész

Back to top